KupBilecik.pl wykorzystuje pliki cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki internetowej
Uczniowie Dzieciakom

Uczniowie Dzieciakom

12 maja 2019 o godz. 14:00

Sprzedaż trwa do: 12 maja 2019 o godz. 13:00

ul. Oławska 13, Wrocław - mapa »

Dostępność: mniej niż 100 biletów
Ceny biletów: od 10 do 20 PLN
Wokalistka Katarzyna Mirowska oraz Studio wokalne Voice Art mają zaszczyt zaprosić na koncert "Uczniowie dzieciom", czyli popis uczniowski dużych i małych, podczas którego zabrzmią piosenki musicalowe, piosenki z bajek oraz znane utwory popowe i bluesowo-jazzowe. Młodym wokalistom towarzyszyć będzie Trio Maćka Czemplika. 

W koncercie wystąpią:
Anna Boratyńska
Ala Borowicz
Jan Chojecki
Jagoda Elias
Marta Gruszka
Justyna Kalbarczyk
Aleksandra Sobol
Hanna Stan
Aleksandra Szajnoga
Mikołaj Szmeichel
Agnieszka Tokarek
Marta Touch
Patrycja Twardowska
Iza Żygadło

Trio:
Maciek Czemplik- gitary
Bartek Chojnacki- kontrabas
Dawid Opaliński- perkusja

Katarzyna Mirowska
Wszechstronna wokalistka związana z jazzowym środowiskiem muzycznym, ukończyła Akademię Muzyczną we Wrocławiu i w Poznaniu na kierunku śpiewu jazzowego. Autorka muzyki i tekstów, zwyciężczyni Międzynarodowych Spotkań Wokalistów Jazzowych w Zamościu (2005), znalazła się w gronie 10 finalistów koncertu "Debiuty" podczas KFPP w Opolu (2008), wspólnie z gitarzystą Aleksandrem Mrożkiem wystąpiła i zaśpiewała w filmie Wiesława Saniewskiego pt. "Bezmiar sprawiedliwości" (2005). W roku 2013 wydała pierwszą autorską płytę "Liquid Love" (Luna Music). Pomysłodawczyni i uczestniczka wielu projektów, m.in.: "Vocal Chopin" (z  kwartetem wokalnym The Sound Office),  "The true story of Jacob Gershowitz" (z gościnnym udziałem Piotra Barona), "Apostrophe Quartet plays Kilar", czy "Orkiestra Niskobudżetowa plays Zappa". Przez lata współpracowała z funkowym zespołem The Crackers Band, jazzowym kwartetem wokalnym The Sound Office a także z własnym kwartetem jazzowym, z którymi gościła na wielu festiwalach jazzowych w kraju i za granicą, m.in: Jazzfest Brno, Jazztage Dresden, Jazz Bez Lwów, Jazz Spring, Jazz nad Odrą, Złota Tarka w Iławie, Pomorska Jesień Jazzowa, Hildener Jazztage, Jazzfest Selzee, Festiwale jazzowe w Pradze, Koblenz i Gladbeck. Niejednokrotnie występowała z Big Bandami: Aleksandra Mazura, Gustawa Broma, Big Bandem Zielonogórskim, Orkiestrą Sami Swoi oraz Film Harmony Orchestra. Obecnie jest jedną czwartą jazzowego kwartetu wokalnego The Sound Pack,  współpracuje z Yarosh Organ Trio i Dziubek Band, prowadzi działalność solową a także działalność pedagogiczną, będąc wykładowcą Wrocławskiej Szkoły Jazzu i Muzyki Rozrywkowej, Studium Musicalowego Capitol oraz prowadząc własne studio wokalne Voice-Art.

Dyskografia: 
2018 - Yarosh Organ Trio feat. Katarzyna Mirowska - "Alterakcje"
2013 - Katarzyna Mirowska - "Liquid Love"
2012 - Leszek Cichoński - "Sobą gram"
2010 - Roy Bennet Group - "Positive energy"
2010 - Various artists - "4871 vol.2"
2009 - Various artists - "Flower Power"
2008 - Mikromusic - "Sennik"
2003 - The Sound Office - "LIVE"
Zapisz się, a otrzymasz powiadomienia o nowych wydarzeniach! i uzyskasz dostęp do najlepszych miejsc przed innymi!
Zobacz inne wydarzenia z miasta Wrocław...
7 października 2019
godz. 19:30
17 opinii:
Średnia ocena: 4.94 / 5
24 listopada 2019
godz. 16:00
512 opinii:
Średnia ocena: 4.96 / 5
22 listopada 2019
godz. 19:00
797 opinii:
Średnia ocena: 4.97 / 5
12 września 2019
godz. 20:00
263 opinie:
Średnia ocena: 4.71 / 5
9 czerwca 2019
godz. 18:00
13 opinii:
Średnia ocena: 4.38 / 5
29 czerwca 2019
godz. 19:00
159 opinii:
Średnia ocena: 4.91 / 5
17 stycznia 2020
godz. 18:00
624 opinie:
Średnia ocena: 4.86 / 5
20 października 2019
godz. 17:00
355 opinii:
Średnia ocena: 4.93 / 5
30 czerwca 2019
godz. 20:00
1 opinia:
Średnia ocena: 5 / 5
12 września 2019
godz. 17:30
263 opinie:
Średnia ocena: 4.71 / 5
21 października 2019
godz. 19:45
174 opinie:
Średnia ocena: 4.8 / 5
12 października 2019
godz. 17:00
0 opinii:
Średnia ocena: 0 / 5
10 czerwca 2019
godz. 20:00
126 opinii:
Średnia ocena: 4.88 / 5
4 czerwca 2019
godz. 20:00
36 opinii:
Średnia ocena: 4.67 / 5
14 czerwca 2019
godz. 20:00
38 opinii:
Średnia ocena: 4.87 / 5
13 czerwca 2019
godz. 20:00
0 opinii:
Średnia ocena: 0 / 5
W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO) informujemy, że korzystając z tej witryny zgadzasz się na zapisywanie i przechowywanie plików cookie oraz przetwarzanie danych osobowych. Szczegółowe informacje o zakresie oraz rodzaju przetwarzanych danych znaleźć można w naszej polityce prywatności. W przypadku niewyrażania na to zgody, prosimy o zamknięcie tej strony.
Rozumiem, zamknij to okno