KupBilecik.pl wykorzystuje pliki cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki internetowej
Rob Tognoni - wirtuoz gitary

Zapraszamy serdecznie na genialny koncert na którym miłośników najlepszej muzyki nie może zabraknąć.

7 września 2015 o godz. 20:30

Sprzedaż trwa do: 7 września 2015 o godz. 19:30

Warszawska 30, Białystok - mapa »

Dostępność: ponad 100 biletów
Ceny biletów: 20 PLN
ROB TOGNONI
Gitarzysta, wokalista, wirtuoz gitary. Urodził się na Tasmanii w r. 1960, gdzie zaczynał swoją muzyczną karierę. Od początku lat 80-tych koncertuje regularnie w Europie, Australii i Stanach Zjednoczonych ,Azji, Ameryce Południowej. Konsekwentnie bezkompromisowo realizuje swoją własną wizję muzyki, bluesa i gitarowego grania. Sam określa swój styl jako power blues-rock. Krytycy na całym świecie są zgodni: Rob Tognoni to jeden z najoryginalniejszych artystów na blues-rockowej scenie. Jego płyta nagrana wspólnie z Dave Hole' w 1994 r. była pierwszą w jego dorobku, która uzyskała status złotej!!! Tognoni nagrał kilkanaście płyt autorskich, regularnie występuje na większości najbardziej prestiżowych festiwalach bluesowych na świecie, każdego roku koncertuje w większości krajów Starego Kontynentu, jest laureatem wielu nagród muzycznych. Udziela się jako muzyk sesyjny. Podczas polskiej trasy koncertowej z Robem Tognoni wystąpią cenieni polscy muzycy:

Łukasz Gorczyca - bass ( współpraca m.in. Wheatbread Johnson, Terry Man,
Alvon Johnson, Griff Hamlin, Pete Brown, Keith Thompson Chuck Frazier i inni)
Tomek Dominik - dr.(współpraca m.in. R. Przemyk, Pudelsi, Terry Man,
Homo Twist, W. Johnson i inni)

Wybrana Dyskografia:
STONES & COLOURS - 1995 European Release (Provogue)
HEADSTRONG - 1997 European Release (Provogue)
LIVE AT THE TWILIGHT - 1999 European Release (Provogue)
MONKEYGRINDER - 2001 European Release (Provogue)
RETRO SHAKIN' - 2003 (Independent)
LIVE IN EUROPE - 2005 European, North American Release (Dixiefrog)
IRONYARD - 2006 (Electric Renegade)
CAPITAL WAH - 2007 (Independent)
LIVE AT THE BLUES GARAGE - 2009 2010DB - 2010
Zapisz się, a otrzymasz powiadomienia o nowych wydarzeniach! i uzyskasz dostęp do najlepszych miejsc przed innymi!
Zobacz inne wydarzenia z miasta Białystok...
27 listopada 2017
godz. 17:30
Biletów:
74 szt.
17 grudnia 2017
godz. 18:00
Biletów:
48 szt.
16 października 2017
godz. 18:00
Biletów:
396 szt.
3 kwietnia 2018
godz. 20:30
Biletów:
224 szt.
11 lutego 2018
godz. 18:00
Biletów:
299 szt.
30 października 2017
godz. 20:00
Biletów:
13 szt.
3 listopada 2017
godz. 18:30
Biletów:
8 szt.
12 listopada 2017
godz. 19:00
Biletów:
brak
20 listopada 2017
godz. 20:00
Biletów:
40 szt.
30 października 2017
godz. 18:30
Biletów:
55 szt.
26 października 2017
godz. 18:00
Biletów:
47 szt.
13 listopada 2017
godz. 19:30
Biletów:
59 szt.
6 października 2017
godz. 21:00
Biletów:
50 szt.
26 października 2017
godz. 20:30
Biletów:
66 szt.