SMAKI PROWANSJI W RESTAURACJI POD ORŁEM
30 kwietnia 2017 o godz. 14:00
Kartuzy
- woj. PomorskieHotel Pod Orłem, 3 Maja 10
To wydarzenie zostało odwołane!
Zapraszamy na wyjątkową podróż kulinarną do smaków Prowansji!
W naszym Hotelu gościć będziemy w ostatnim tygodniu kwietnia (22.04 - 1.05) rodowitych mieszkańców Prowansji, którzy uczynią w naszej Restauracji prawdziwie prowansalską ucztę!
Wyobraźcie sobie smak prowansalskich specjałów: kwiaty cukinii faszerowane musem z kurczaka przelane sosem truflowym czy jagnięcina w cieście z marynowanym bakłażanem w ziołach, podana z konfiturą cebulową i sosem z czarnych oliwek...
Kuchnia Prowansalska uważana jest za jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych w Europie. Nie trudno się dziwić, bo matka natura szczodrze obdarzyła ten region nie tylko zapierającymi dech w piersiach krajobrazami, ale również słońcem i dojrzewającymi w nim owocami, warzywami, ziołami i winoroślą.
• w niedzielę, 30 kwietnia o godzinie 14:00 odbędzie się w Restauracji "Pod Orłem" bankiet pod nazwą KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ.
PROGRAM BANKIETU "KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ":
* menu rodem z Prowansji, sporządzone przez uznanych, francuskich Szefów Kuchni: Jean Marc Larrue (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej i szeregu stowarzyszeń kulinarnych we Francji) oraz Rene Verges (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej, wyróżniony gwiazdką Michelin)
* menu obejmuje: aperitif, przystawkę, zupę, danie główne, deser (poniżej)
* prowansalska muzyka na żywo w wykonaniu: Jean-Luc Ansaldi (muzyk gitarzysta), Barbara Lartigaud (wokalistka), Boris Belz (akordeonista)
* degustacja tradycyjnych prowansalskich produktów: wina, konfitury, czekolady, nugat prowansalski, krem z kasztanów i inne
* LIVE COOKING, czyli gotowanie na żywo potraw rodem z Prowansji
* wystawa fotografii i obrazów
* dodatkowe atrakcje i menu dla dzieci
W naszym Hotelu gościć będziemy w ostatnim tygodniu kwietnia (22.04 - 1.05) rodowitych mieszkańców Prowansji, którzy uczynią w naszej Restauracji prawdziwie prowansalską ucztę!
Wyobraźcie sobie smak prowansalskich specjałów: kwiaty cukinii faszerowane musem z kurczaka przelane sosem truflowym czy jagnięcina w cieście z marynowanym bakłażanem w ziołach, podana z konfiturą cebulową i sosem z czarnych oliwek...
Kuchnia Prowansalska uważana jest za jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych w Europie. Nie trudno się dziwić, bo matka natura szczodrze obdarzyła ten region nie tylko zapierającymi dech w piersiach krajobrazami, ale również słońcem i dojrzewającymi w nim owocami, warzywami, ziołami i winoroślą.
• w niedzielę, 30 kwietnia o godzinie 14:00 odbędzie się w Restauracji "Pod Orłem" bankiet pod nazwą KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ.
PROGRAM BANKIETU "KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ":
* menu rodem z Prowansji, sporządzone przez uznanych, francuskich Szefów Kuchni: Jean Marc Larrue (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej i szeregu stowarzyszeń kulinarnych we Francji) oraz Rene Verges (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej, wyróżniony gwiazdką Michelin)
* menu obejmuje: aperitif, przystawkę, zupę, danie główne, deser (poniżej)
* prowansalska muzyka na żywo w wykonaniu: Jean-Luc Ansaldi (muzyk gitarzysta), Barbara Lartigaud (wokalistka), Boris Belz (akordeonista)
* degustacja tradycyjnych prowansalskich produktów: wina, konfitury, czekolady, nugat prowansalski, krem z kasztanów i inne
* LIVE COOKING, czyli gotowanie na żywo potraw rodem z Prowansji
* wystawa fotografii i obrazów
* dodatkowe atrakcje i menu dla dzieci
Subskrybuj alerty i zamawiaj bilety przed innymi
Darmowy alert mailowy wydarzeń z okolicy!
Darmowy alert SMS wydarzeń z okolicy!
Zobacz inne wydarzenia z okolicy
8 czerwca 2025
godz. 18:00
Stand-up Ewa Fajfer: Testy programu "Bardzo dziwne Spotkanie" + Open mic
8 czerwca 2025 o godz. 18:00
14 maja 2025
godz. 19:00
Dwóch komików - dwa programy
14 maja 2025 o godz. 19:00
12 października 2025
godz. 16:00
Teresa Werner - Koncert "Marzeniami do sukcesu"
12 października 2025 o godz. 16:00
17 maja 2025
godz. 19:00
Bukartyk urodzinowo - z Ajagore
17 maja 2025 o godz. 19:00
7 maja 2025
godz. 19:00
Cezary Jurkiewicz - Utopia / Stand-up / Kartuzy / 7.05.2025 / godz. 19:00
7 maja 2025 o godz. 19:00
X

Chcesz, abyśmy powiadamiali Cię o nowych wydarzeniach Kulinarne Spotkanie z Prowansją w Twojej okolicy?
Zostaw nam swoje dane, a natychmiast poinformujemy Cię, jak tylko nowe wydarzenie pojawi się w sprzedaży!
Zostaw nam swoje dane, a natychmiast poinformujemy Cię, jak tylko nowe wydarzenie pojawi się w sprzedaży!

Kliknij TUTAJ aby powróć do wersji mobilnej strony